Sabah kalkis saatlerinde degisiklik yok. Biraz gec de olsa dalis merkezine variyoruz. Kenarda bekleyenler var. Gec gelisimize kimsenin yorum yaptigi yok. Durum sonradan anlasiliyor. Sahil guvenlik, kuvvetli ruzgar nedeni ile teknelerin cikisina izin vermiyormus. Halbuki dun daha kuvvetli bir ruzgar vardi.
Dalis merkezi birkac secenek oneriyor: 45 dakika mesafede su aktiviteleri yapan bir resort ya da daha yakinda kiyi dalisi
. Grup 3'e ayriliyor. Ben otele donen gruptayim.
Plan, otelin plajinda deniz ve muhabbet keyfi. Plaja varinca guneslik disinda, ruzgarliklari farkediyoruz. Kalabalikta ancak plajin ucunda yer bulabilyoruz. Dolayisi ile ruzgar daha fazla. Denizde hemen hemen kimse yok. Ben bir gun oncesinin blogunu yazip odama cekiliyorum.
Aksam standart dalis magazalari dolasmasi var. Dalis yapamadigimiz icin daha erken, 5 gibi cikiyoruz. Taksi pazarligi icin hedefimiz 30 pound. Iki taksi bulup sehir merkezine iniyoruz. T-shirt magazalari da ara durak olmak uzere 7-8 magazaya girip ciktiktan sonra en son marinadaki Dive Stop son dukkan olacak. Normalde hep daha gec bu civarda oldugumuzdan yol ustu dalis magazsini hic acik bulamazken bu sefer o acik ama gece yarisina kadar acik olan Dive Stop kapali. Biz de hemen yanindaki Cafe de Paris'te birseyler iciyoruz. Tam dukkan acildi derken, grubun diger yarisindan telefon geliyor; otelden cikiyorlar. Bu aksam balik lokantasina gidecegiz. Iki secenek var: Marina tarafindaki El Mina ya da bize gore Hurghada girisinde La Luna'ya yakin Baracuda restoran
. Tercihimiz ikinciden yana. Ama arada dukkana girilip birseyler aliniyor. Sonra 15 pund'a taksi ile restorana giriyoruz.
Girer girmez kucuk bir kultur soku: Tanoura dansi var iceride. Aslinda sufi erkeklerin yaptigi bir dansmis. Ama korkarim artik gobek dansindan farki kalmamis gibi. Dusunsenuze bir mevlevinin restoranda dans ettigini.
Yemek fiks menu. Ac olunca , her zaman oldugu gibi, mezelerle karnimizi doyurup, cok da basarili olnayan kalamar ve balik artiyor. Baligin problemi uzerindeki agir sos. Jumbo karideslerden artan yok ama. Bir de kahverengi pirincten deniz urunlu pilav herkesin takdirrini kazaniyor ama tok karina cok yenmiyor.
Kucuk bir taksi problemi ile gunu tamamliyoruz. Unutmayin; bu sehirde Hilton birden fazla. Ayrica bunlar sehrin iki ayri ucunda. Taksi soforunuz devamli telefonla konusuyorsa siz haritadan online takip edersen faydali olur. Yoksa en az yarim saate mal olur..
Hurghada dalis (?) gunu 2
Friday, April 24, 2015
Hurghada, Red Sea and Sinai, Egypt
Other Entries
2025-02-08