Purikura!

Wednesday, March 05, 2014
Tokyo, Ontario, Japan
Efter att ha käkat en sen lunch och snackat ihop oss lite om allt vi vill göra gick vi runt lite på östra sidan av Ikebukuro, kollade lite i affärer och så. Hann inte gå långt innan vi hittade en liten arkadhall med - AAHH!!! :D - purikura-automater!

Plötsligt var vi omringade av små gäng med tonårstjejer som fnissande stod och sminkade sig och höll på framför en spegel . Sååå många det fanns att välja mellan och sååå kul det var! Dock stod det bara på kanji på skärmen så vi fick be om hjälp av de stackars tjejerna som såg helt förskräckta ut för att de inte kunde engelska, men till slut förstod vi hur man skulle göra!

Purikura är otroligt populärt i Japan och det är vanligt att man samlar på bilderna som går att få som klistermärken. Det är alltså fotomaskiner där man tar en serie med bilder, 6 st i vårt fall tror jag, spexar lite och har kul, och i nästa steg (man går in bakom olika skynken) så får man välja olika bakgrunder och ramar, rita till vissa saker, sätta "stämplar", m.m. Man kunde dessutom rita dit lösögonfransar (!), ändra hårfärg, ögonfärg, osv. Det fanns otroligt många funktioner, det var helt knäppt, gick inte att välja!

I alla fall: det var så himla kul att hålla på och posa och leka med alla funktioner så jag förstår verkligen att folk blir beroende av detta, vi kommer lätt göra det fler gånger under vår vistelse här! :D

Visst blev vi fina? <3

Imorgon ska det bli fint väder och vi funderar därför på om vi redan då ska åka till Tokyos eget Disneyland vid Odaiba-ön. Spännande men vi får se! Oyasumi nasai!
Other Entries

Comments

2021-12-05