DISNEYLAND TOKYO!

Thursday, March 06, 2014
Tokyo, Ontario, Japan
Imorse gick vi upp vid åttatiden. båda aströtta såklart eftersom vi knappt sovit och plötsligt blev trötta nån timme innan vi skulle upp, men tanken på att vi snart skulle iväg till Tokyos Disneyland - och på vägen börja utforska Tokyos omfattande tunnelbanenät - gjorde att vi var glada ändå!

Efter att ha lyckats köpa biljett i automaten till rätt zon och blivit pekade i rätt riktning av en vakt som noterade hur förvirrade vi såg ut, tog vi Yamanote-linjen som går runt hela centrala Tokyo . På Tokyo Station bytte vi till Keiyō-linjen och hoppade av i Maihama. Redan där spelades det Disney-musik i högtalarna och när vi kom ut kunde man genast se hotellen (för de som stannar flera dagar) och spåret där Disneyparkens eget tåg går därifrån till Tokyo. Solen sken och det var så mycket människor överallt!

Först när man kommer in är det som en liten gågata kantad med massor av små gulliga byggnader, fyllda till bredden med souvenirer, kläder, kakor och godis överallt. Det blev en hel del provningar framför spegeln som ni kan se på bilderna. ;)

Sedan är parken uppdelad i olika delar med respektive tema dit olika filmer "tillhör". Vi gick runt och kollade en massa, kollade på hologramföreställning (sååå häftigt!), åkte karuseller m.m. Åh, och idag var det ett helt kompisgäng som ville ta bild med oss, haha! Självklart ställde vi upp, synd bara att vi glömde be dom ta en med våra telefoner också... Men det kommer säkert fler tillfällen. Kolla in bilderna - det blev några stycken - där förklarar jag mer vad vi gjort! :)

Har väldigt ont i fötterna efter den här dagen kan jag säga! Marina håller på att tappa upp ett bad i detta nu och jag är hungrig så ska käka lite. Vet inte alls vad vi ska göra imorgon än, kanske åker vi till Shibuya eller Shinjuku.

Pussar!
Other Entries

Comments

2021-12-05