Alla hjärtans dag i Japan. <3

Monday, March 10, 2014
Tokyo, Ontario, Japan
Just nu svämmar butikerna över av helt galna kreationer i form av presentpåsar/lådor, fyllda med choklad och kakor i olika former. Ingenting är det andra likt så det är verkligen kul att gå runt och titta! Varför just nu då, kan man ju undra. Det tog ett litet tag innan jag kom på vad det rörde sig om; det har faktiskt att göra med hur man firar Alla hjärtans dag i Japan, vilket skiljer sig en del från "vårt" sätt. :)

Den 14:e februari är det Alla hjärtans dag här, precis som för oss hemma i Sverige . I Japan finns det dock en skillnad: det är kvinnorna som ger bort gåvor, framförallt i form av choklad. Det finns tre olika typer av choklad som ges bort: giri choco ("pliktchoklad", t ex till kollegor eller chefen), tomo choco (till sina nära vänner) och honmei choco (till sin special someone). Den som är duktig på att baka gör sin choklad själv tror jag, men det är nog vanligast att köpa.

Sedan, en månad senare, är det killarnas tur att "ge tillbaka"! Helst något dyrare än det tjejen köpte... Det äger alltså rum den 14:e mars och kallas för "white day", och det är alltså den dagen vi närmar oss nu. Hoppas alla killar hittar rätt choklad nu bara, haha. Choklad är serious business! ;)
Other Entries

Comments

2022-01-23