Shopping i Harajuku

Saturday, March 08, 2014
Tokyo, Ontario, Japan
Kombanwa!

Idag sov vi av förklarliga skäl rätt länge . Båda var sega som fan men mådde helt okej, och vi är verkligen sjukt nöjda med vår utekväll. Men men, till slut kom vi i alla fall upp och tog Yamanote-linjen till Harajuku för lite shopping - yaaaay! :D

Vi har nästan bara gått längs med Takeshita Dori och in i alla de små butikerna som kantar denna gata. Den ligger precis mitt emot stationen så man behöver inte gå långt om man säger så. Otroligt mycket folk och så mycket det finns att titta på, allt från idol- och animegrejer till absurda godisbutiker (och crêpes som typ alla gick runt med och som fanns att köpa vid flera små tillhåll - såg farligt gott ut!) till hur mycket kläder och skor och accessoarer som helst! Man vet verkligen inte var man ska börja och det kommer definitivt krävas fler besök... Harajuku är ju känt som "centrum" för ung kultur och de senaste trenderna, och att döma av människorna vi såg där, både folk som handlade och de som jobbade i butikerna, verkar många vara väldigt trendmedvetna och det var så häftigt att se allas olika stilar! Tänk om man hade haft en oändligt stor garderob... ;)

Trötta efter gårdagens strapatser orkade vi inte så länge så till slut slog vi oss ner på en jättefin liten restaurang precis i början på gatan och käkade pizza. Nu är vi hemma på hotellet, och vi lär väl försöka sova rätt tidigt ikväll känns det som. Imorgon ska vi till Meiji Jingu som är en av Japans mest kända helgedomar, och även knalla runt i Yoyogi-parken (vari Meiji ligger), som ska vara gigantisk... Spännande!

Oyasumi nasai <3
Other Entries

Comments

2021-12-05