6 tankar som slagit oss hittills

Sunday, March 09, 2014
Tokyo, Ontario, Japan
1. Det är inte alls så svårt att ta sig fram som vissa låtit påskina. Eller också har vi haft tur? Hittills har det inte varit några problem alls för oss. Ofta finns det ju skyltar och det mesta är väldigt logiskt. Kan man dessutom några enstaka fraser att ta till när det kniper ("Doko desu ka" = "Var finns..?" är min nya favoritmening) så klarar man sig!

2 . Ja, folk stirrar. Och pekar. Ofta i kombination med att vända sig till sin kompis och mumla något med "gaijin", det japanska ordet för utlänning (eller allt icke-japanskt). Första kvällen vi kom hit tror jag till och med att folk försökte smygfota, haha! Men men, det är nog sådant man får räkna med. Så länge alla är vänliga så :)

3. Allt är inte heller så dyrt som folk verkar tro. Vad sägs om t ex läsk för 6 spänn? Eller i fredags när vi fick sushi på 16 bitar med bläckfisk, kaviar m.m + soppa för ca 130. I Harajuku hittade vi en butik med MASSOR av jättefina skor för ca 130kr/styck, och min byxdress och kjol som jag köpte då kostade knappt 250 kr. Och spriten! Spriten är asbillig, det högsta vi betalade för t ex shots o drinkar var 100kr. Man kan säga såhär: allt beror på var du går, men det mesta är ungefär som hemma faktiskt, eller billigare. Just nu iaf.

4. Typ alla tjejer går runt i mer eller mindre högklackat. Dock INTE alla som faktiskt kan gå med klackar...

5. När man betalar något, vare sig på restaurang eller i butik, så finns det alltid som en liten bricka som det tydligen är väldigt viktigt att man lägger pengarna i. Även om kassörskan står precis framför oss och vi ger henne pengarna direkt i handen eller på bordet så lägger de alltid ner slantarna på brickan, för brickan de 10 centimetrarna närmare sig själv och SEN tar de upp dem och lägger i kassan. Lite lustigt tycker vi!

6. Vi har hittills inte sett en enda överviktig person, trots att alla verkar vara väldigt förtjusta i sötsaker (och eftersom ingenting görs "lite lagom" så är alla kakor på caféer osv helt gigantiska).
Other Entries

Photos & Videos

Comments

2021-12-05