Maid Cafés i Akihabara

Wednesday, March 12, 2014
Tokyo, Ontario, Japan
Konnichiwa!

Idag åkte vi över till Akihabara, "Electric Town", som är känt för bl a sina många elektronikbutiker (och tro mig, "många" är en underdrift) och på senare tid även som centrum för otaku(diehard-fans, ofta syftar man på manga/animenördar)-kulturen .

Först gick vi bara en sväng och begapade allt: det finns verkligen allt från små stånd till varuhus på sisådär åtta våningar, och ALLA säljer elektronikvaror av olika slag (haha, vi såg bl a en souvenirshop där man kunde köpa såna där uppvärmbara toasitsar som de har överallt, kanske kan va nåt?). Hur fasen överlever dom? En kedja, Sofmap, hade t ex säkert fyra butiker inom bara några hundra meters avstånd! Tydligen har de 12 butiker allt som allt i hela Akihabara. Sjukt!

Jag har velat ha en polaroidkamera så himla länge, överväger starkt om jag ska köpa en sådan här då det är mycket billigare än i Sverige. Frågan är om det får plats i min väska dock efter igår, haha! Vi får väl se. ;)

Till sist slog vi oss ner på ett så kallat Maid Café. Dessa hör också till cosplaykulturen och är väldigt populära både hos män och kvinnor. Servitriserna är utklädda till french maids med puffiga kjolar och förkläden vilket gör att de både ser ut som, och låter, som random übergullig tjej från random anime . Förutom att servera gästerna kan man t ex föra konversationer, spela spel och även ta en bild med dem. Allting - från servitriserna till rätterna till sättet de säger eller utför saker och ting - är verkligen rosaskimrande och glatt från början till slut. Ett exempel är när de kom in med desserten och Maru, som vår hette, visade hur vi skulle forma händerna till ett hjärta och säga en liten ramsa ("Chuu chuu CY-UTE!") eftersom "den var magisk". Det är bisarrt, som Marina sa, men också barnsligt kul och det är oundvikligt att gå därifrån med ett stort leende! Only in Japan säger jag bara. Åker ni hit, så måste ni gå på ett maid café. Jag tror att på vissa ställen uppträder de också från tid till annan, men något sådant såg vi inte dag.

Efter fikat tackade vi för oss och gick vidare längs med andra sidan av Chuo Dori som är huvudgatan i den delen som är Electric Town. Där besökte vi bl a Mandarake (självbetitlad största manga- och animebutik i världen - förvånar mig inte om det är sant). De hade åtta våningar som var helt smockfulla med manga, anime, övriga serier, samlarobjekt, kort m.m från golv till tak. Vi har sett mycket sådant hittills men det här var verkligen helt sjukt mycket. (Marina: "Det luktar man här..."). Kan tänka mig att hela personalstyrkan måste vara hängivna nördar som lyckas få tag på alla sällsynta saker.

Besökte även Super Potato som specialiserar sig på tv-spel och konsoler, i synnerhet de gamla retrosystemen. Det känns som man säkert kan hitta alla tv-spel/konsoler som nånsin tillverkats här... Synd att man inte kan köpa nånting bara. ;( i alla fall; så kul att se!

På hemvägen blev det ramen till middag och nu är vi tillbaka på hotellet, lagom trötta! Puss!
Other Entries

Comments

2021-12-05