Världens mest trafikerade korsning

Thursday, March 13, 2014
Tokyo, Ontario, Japan
Tjaaa! :D

Idag gick vi en sväng i Shibuya . Visste ni att det övergångsställe (eller ja, ställena) som är precis vid stationen är världens mest trafikerade korsning/övergångsställe? Jag läste nånstans att den gången som det är som lugnast här är typ 3 på natten nån gång mitt i veckan, då är det ingen som passerar med ett intervall på sex sekunder. That's it. Hur knäppt är inte det? Vid rusningstid kan här passera så många som 2500 personer samtidigt!

Nu har vi förvisso redan sprungit förbi här en gång när vi var ute, men idag tog vi oss tiden att fika på Starbucks där man får en superbra utsikt från andra våningen! När trafikljusen slår om till rött för bilarna görs det överallt samtidigt, och det är så sjukt coolt att se hur folk plötsligt väller fram, som när det går hål på en påse ris eller nåt.

Nu var vi där vid en ganska lugn tid på dagen, efter lunchtid, men här finns en länk som visar Shibuyakorsningen på en betydligt mer jäktad tidpunkt:
http://m.youtube.com/watch?v=pTgBHEskE9o

Det är så sjukt att folk aldrig tycks krocka med varandra heller! Menar inte bara här utan i allmänhet, det är ju så mycket människor överallt.

Vi är på hotellet och tar det lite lugnt nu i alla fall. Ikväll tänkte vi äta middag ute och kanske, kanske sätta oss på en karaokebar. Spexigt! Dags för show! ;D

Bai bai!
Other Entries

Photos & Videos

Legacy Video (flv)
description

Comments

2021-12-05